הצהרת נגישות שליחת דואר אלקטרוני סגירת חלון
whatsapp

בעבר עלו חששות לגבי בטיחותו של הפוליאוריטן, השפעתו על הסביבה והסכנות הכרוכות בשימוש בו. עם התפתחותן של טכניקות הייצור והשימוש בפוליאוריטן ועם גיבושם של התקנים המתאימים בעולם, כולל התקן הישראלי 755 ותקן 921 לבניני מגורים, חששות אלו כבר אינם רלוונטיים. יתרה מזאת, מחקרים ממושכים שנערכו בעולם הוכיחו כי לפוליאוריטן דווקא השלכות חיוביות רבות על איכות הסביבה:

(א) בגלל כושר הבידוד הגבוה שלו, פוליאוריטן חוסך בצריכת אנרגיה לחימום ולקירור מבנים, וכמובן גם בתשלום עבור אנרגיה זו. חישבו ומצאו, כי כמות האנרגיה שנחסכת באמצעות שימוש בפוליאוריטן כמבודד גדולה פי 80 לערך מכמות האנרגיה שנדרשת לייצורו.
(ב) חלקים רבים במכוניות ובמטוסים עשויים פוליאוריטן – מושבים, ציפויים, בידודים, דבקים ועוד; הדבר מפחית מאוד ממשקלם של המטוסים והמכוניות ומקטין את צריכת הדלק שלהם, ולכן מפחית את זיהום האויר.
(ג) הגזים המזיקים לסביבה שנפלטו בעבר בעקבות ייצור הפוליאוריטן ויישומו הוחלפו זה מכבר בגזים ידידותיים לסביבה, שאינם פוגעים עוד בשכבת האוזון.
(ד) פוליאוריטן מוכן איננו פולט גזים רעילים. אם מתרחשת שריפה, כמות הגזים הרעילים שמשחרר פוליאוריטן נשרף איננה גדולה מזו שמשחרר עץ, ובכל מקרה כמות זו נמוכה משמעותית מהתקנים המחייבים בעולם. על כן אושר פוליאוריטן כחומר בנייה וכחומר בידוד לבנייה בארה"ב, באירופה וגם בישראל.
(ה) שלא כמו חומרי בנייה רגילים (חול, אבן, מלט, שיש וכדומה), פוליאוריטן הינו ביסודו חומר אורגני ולכן ניתן לשריפה בקלות. מתקנים מיוחדים לשריפת פוליאוריטן משומש אינם פולטים מזהמים, נפח הפסולת המוצקה מצטמצם ב-99% והאנרגיה המתקבלת ניתנת לשימוש וחוסכת שריפת דלקים אחרים.